zondag 26 juli 2015

Gentse Buitenband 2015

Het is hier een tijdje stil geweest op mijn blog door grote gezondsheidsredenen.
Maar na enkele korte ritjes ben ik vandaag de Gentse Buitenband gaan rijden samen met enkele medeliggers.

Voor mij was het de eerste keer dat ik 80 km met de Quest zou rijden en ook de eerste keer samen met meer ervaren liggers dan ikzelf.

Het was een mooie tocht en lekker zonnig tot op 20 km van het einde, toen gingen de hemelsluizen open maar gelukkig reed ik met de tourkap op dus had ik er niet veel last van.

Wat me opviel is dat de medeliggers veel socialer zijn dan de medebukkers waar ik ook soms eens met meefiets op mijn racefiets.

Sinds ik mijn Quest heb rij ik steeds minder met de racefiets.
Het zit een stuk comfortabeler en je hebt veel minder last van de wind.

Het is deze keer maar een beknopt verslagje maar ik kijk al uit naar de volgende keer dat ik ergens een ritje kan meedoen.
Dit zal waarschijnlijk de 15de Augustus zijn op de bbq tocht van Spruitje.

1 opmerking:

  1. Hoi Kurt,

    Liggers zijn ook inderdaad andere mensen dan bukkers, dat klopt. Het is dan ook een heel andere manier om fietsen te beleven, misschien ligt het daaraan? Ook ik rijd minder op de racefiets sinds de Strada gekomen is, dat is een bekend verschijnsel, de fietsen naast de velomobiel worden minder gebruikt. Toch fiets ik nog graag op de racefiets, hoewel ik maar tussen de 3 en 4000 km per jaar afleg op de racer. Weinig inderdaad vergeleken met de Strada, daar gaan per jaar ongeveer 12000 km onder de wielen door..........
    Een kort verslagje is ook prima, elk teken van leven is OK!

    Groeten, Adri.

    BeantwoordenVerwijderen