maandag 23 november 2015

Aanpassen Sinner tourkap

Nu dat de wintermaanden eraan komen en de temperaturen zakken heb ik besloten om mijn Sinner tourkap een beetje aan te passen om wat warmer te kunnen blijven aan mijn hoofd.

Wat wou ik?
Simpel de zijgaten aan beide kanten dichtwerken maar dan wel met de mogelijkheid om ze naargelang de weersomstandigheden ze open of dicht te kunnen doen naar eigen believen.

Het ontwerp is eigenlijk simpel maar doeltreffend en kost amper iets.
ongeveer 2x 50 cm zelfklevende klittenband en 2 plastic plaatjes van 12cm op 19cm en 2.5mm dik.
Totaalprijs 6.50 euro.
Eerst heb ik de plastic plaatjes op maat gemaakt.
die werden aan elke zijde ongeveer een 2 cm groter gemaakt dan de zijgaten.
daarna heb ik de klittenband op lengte geknipt van de plaatjes. ( ik gebruikte 5cm brede klittenband die ik in 3 reepjes heb geknipt om er zo meer lengte uit te halen)
Ik kleefde de harde kant die in 3 repen geknipt was op de plaatjes zodat de hele omtrek bedekt was.
ze zachte kant heb ik in 2 reepjes van 2.5 cm geknipt en op de kap gekleefd.
om het jezelf gemakkelijk te maken begin je best aan de kant van het scherm dan volg je de openingen van de zijgaten naar achteraan en als laatste kleef je een strip aan de achterkant van het gat ongeveer in het midden.
Deze kleef je zodanig dat je een lange strook hebt die tot achteraan de kap loopt.

Op deze manier kan je traploos de plastic plaatjes verplaatsen om van geen opening naar bijna een volledige opening in te stellen. en dankzij de klittenband kan je e plaatjes in de warme zomermaanden ook verwijderen en meenemen in een tasje.


https://picasaweb.google.com/116498825763658808937/November232015#6220447565654196370

https://picasaweb.google.com/116498825763658808937/November232015#6220447279021540306

5 opmerkingen:

 1. Kurt, je links lopen dood.
  Deze link is beter ;)
  https://picasaweb.google.com/116498825763658808937/

  Kan je ook foto's binnen in je kap maken (hoe jij het opgelost hebt)? Op de foto's van 'mijn link' naar je foto's is zoiets niet zichtbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Theo,
  ik heb er nu de foto's bij kunnen zetten.
  Toen ik het bericht maakte lukte het op de een of andere manier niet om ze te plaatsen.
  Nu kan je duidelijk zien hoe ik het heb opgelost.
  En na de eerste paar testritten ben ik er zeer tevreden over.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uitstekende oplossing. Wij hebben onze Sinnerkappen (Q en QXS) ook op die manier bij winterdag dichtgemaakt. Klusje van niks en je kunt makkelijk kiezen per rit op je 'open' of 'dicht' wilt rijden. Ik rij meestal graag open. Alleen als het vriest en harde wind te verwachten is gaat (ging)hij dicht.Ik heb inmiddels een DF-XL) Als basismateriaal heb ik doosjes van CD's gebruikt. Niet erg flexibel maar dat geeft niet. Wel lastig op maat te maken. Breekt makkelijk. Dus met fijne zaag gedaan.

  Voor het plakken van de velcro zou ik toch (au!) de binnenzijde van de kap goed opschuren en ontvetten voor goede hechting. Tenzij bevestigen van de ruitjes eenmalig is voor en na de winter. Velcro op Carbon komt makkelijk los bij regelmatig losnemen. Zeker als de kap al in gebruik was en beslagen met een vetfilm van zweet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb zelfklevende velcro gebruikt in combinatie met lock tide secondelijm de velcro blijft nu stevig vastzitten ik gebruikte vroeger een dun stuk plastic van een verpakking maar deze was erg breekbaar e nik had er eentje gescheurd dus heb ik nu een plastic plaatje van 2.5mm gebruikt. ik rij er meestal met de raampjes erin maar in de zomer was dat te warm en mijn vorige waren erop vastgelijmd dus deze kon ik niet verwijderen. met deze oplossing lukt het wel en na enkele testen ben ik er heel tevreden over.

  BeantwoordenVerwijderen